Bahan- bahan :
500 gram mi
3 sudu sos tomato
5 biji buah tomato – dikisar
250 gram isi ayam
5 ekor sotong
5 ekor udang
sawi
lobak merah
2 ulas bawang putih – ditumbuk kasar
3 biji bawang merah – ditumbuk kasar
serbuk perasa
garam
sedikit tepung jagung
cara membuat :
tumiskan bawang putih dan bawang merah
masukkan mi. Angkat ketepikan’
masukkan isi ayam, sotong dan udang dalam kuali bersama air
selepas itu, masukkan sos tomato sawi dan lobak merah. Biarkan mendidih seketika.
letakkan buah tomato yang dikisar bersama tepung jagung. Masak sehingga pekat
curahkan kuah ke atas mi yang telah digoreng tadi. Sedia dihidang.
500 gram mi
3 sudu sos tomato
5 biji buah tomato – dikisar
250 gram isi ayam
5 ekor sotong
5 ekor udang
sawi
lobak merah
2 ulas bawang putih – ditumbuk kasar
3 biji bawang merah – ditumbuk kasar
serbuk perasa
garam
sedikit tepung jagung
cara membuat :
tumiskan bawang putih dan bawang merah
masukkan mi. Angkat ketepikan’
masukkan isi ayam, sotong dan udang dalam kuali bersama air
selepas itu, masukkan sos tomato sawi dan lobak merah. Biarkan mendidih seketika.
letakkan buah tomato yang dikisar bersama tepung jagung. Masak sehingga pekat
curahkan kuah ke atas mi yang telah digoreng tadi. Sedia dihidang.
No comments:
Post a Comment