Bahan - bahan :
4 keping roti banguet
Sedikit mentega
Cara membuat :
1. Roti disalai dengan mentega dan dibakar
2. Asingkan 2 roti untuk inti tomato basil dan inti susu cendawan
Bahan - bahan untuk ini tomato basil :
5 ml minyak zaitun
5 gm kismis
5 gm daun basil - dipotong halus
5 gm bawang holland - dipotong halus
5 gm bawang putih - dipotong halus
10 gm tomato - dipotong dadu
Cara membuat :
Gaulkan semua bahan sehingga rata. Letakkan bahan tersebut di atas roti.
Bahan untuk inti cendawan susu :
30 gm cendawan shitake - dipotong dadu
30 gm cendawan butang - dipotong dadu
15 g daun parsley - dihiris halus
20 gm bawang putih - dicincang
60 ml susu segar
15 gm bawang - di hiris halus
20 gm mentega
Cara membuat :
1. panaskan kuali dan masukkan semua bahan tersebut dalam kuali panas.
2. gaul semua sekali sehingga mentega cair dan sebati dengan cendawan yang dimasak.
3. setelah itu, letakkan di atas roti dan sedia untuk dihidang.
No comments:
Post a Comment