Bahan - Bahan :
1 kg mi kuning
300 gm tauge
200 gm daging - direbus dan simpan airnya untuk stok
4 biji telur rebus
6 tangkai daun sup
1 biji cili hidup - dihiris
100 gm bawang goreng
Bahan Untuk Kuah :
4 biji keledek - rebus dan dilenyek
100 gm udang kering
3 sudu teh serbuk kari
2 ulas bawang putih ditumbuk
Garam
Minyak masak
Cara Membuat :
1. Celur mi kuning serta tauge. Ketepikan
2. Panaskan minyak masak dalam periuk kemudian tumis bawang putih, udang kering dan serbuk kari hingga garing.
3. Masukkan stok daging, keledek dan daging. Masak hingga daging lembut.
4. Kemudian masukkan udang dan garam. Biarkan i hingga mendidih. Angkat dan hidangkan bersama mee, daging, telur, daun sup, cili hidup serta bawang goreng.
nie utk hidangan berapa org?
ReplyDeleteThanks for sharing the recipe. The picture look awesome too.
ReplyDeleteBTW in your profile, in brackets, you wrote "i guest"....it should be "i guess".
Thanks again...
Sedap nampak dlm gambar sedap jugak dengan resepinya terima kasih banyak2 sis layannn..........
ReplyDelete